Bernát, Felícia napja van. | 2019.05.20 | MNB középárfolyam:

November 28-ig lehet pályázni az Ifjúsági tudományos és innovációs versenyre

2018-11-18 12:42:40

November 28-ig lehet pályázni a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyére - mondta Antos László, a szövetség ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

    Hozzátette: olyan középiskolások jelentkezését várják, akiknek érdeklődését felkeltette valamilyen természettudományi vagy műszaki probléma, és igyekszik annak hátterét feltérképezni.
    Elmondta: minden pályázótól egy kétoldalas leírást várnak arról, hogy az adott probléma megoldásához milyen úton indulna el. A pályázatokat egy húsztagú szakmai zsűri bírálja majd el. Ők a téma frissessége mellett elsősorban annak kidolgozhatóságát vizsgálják, mivel a nyertessek 2019 április elsejéig a tervtől el is kell, hogy jussanak a kidolgozásig - fűzte hozzá.
    Kiemelte: a nyertesek egyéves ösztöndíjprogramban vehetnek részt, illetve a dobogós helyezettek az Európai Unió fiatal tudósok versenyén is kipróbálhatják magukat. A díjazottak előtt számos más lehetőség is megnyílik, eredményeiktől függően részt vehetnek különböző tudományos táborokban vagy ellátogathatnak a tudományos versenyek olimpiájára, amelyet minden évben az Amerikai Egyesült Államokban szerveznek meg - ismertette Antos László.