Andrea napja van. | 2024.04.18

A baloldal csak kifosztotta Budapestet - Fidesz-frakció közlemény

2018-11-18 07:59:00

A baloldal csak tönkretette és kifosztotta Budapestet és Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügyét, a befejezetlen 4-es metró beruházást hagyta maga után.

A főváros 2010 előtt csak százmilliárdos adósságoktól, közbeszerzési szabálytalanságoktól és használhatatlan tanulmányoktól volt hangos, szinte nem volt olyan közszolgáltató, ahol ne indultak volna rendőrségi eljárások. A BKV-t súlyos eladósodottság és elavult eszközpark jellemezte.
2010-ben véget ért a Demszky-Hagyó korszak, a Nokiás dobozok és Horváth Csaba maffiózó-öltönyének világa.
Tarlós István főpolgármestersége alatt más irányt vett a város, Budapest soha nem fejlődött annyit, mint az elmúlt nyolc évben. Az Orbán-kormány 218 milliárd forint adósságtól szabadította meg a budapestieket és kiemelt szerepet vállalt a meghatározó fejlesztési programok végrehajtásában.
A fővárosban új villamosok, új buszok járnak, elkészült a 4-es metró és folyamatban van a 3-as metró felújítása, ami mintegy 30 éve váratott magára. A közlekedési fejlesztések mellett megújult valamennyi jelentős közterület, a Várkert Bazár, a Margitsziget, elkészült a Ludovika Campus.

Budapest szimbólumai közül kiemelendő a Lánchíd és az alagút felújítása, ez szintén megvalósul.
A kormány és a főváros által aláírt megállapodás további 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek és megerősíti a főpolgármester pozícióját.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, budapesti elnöke

    Kiadó: Fidesz-frakció (OS)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány