Eszter napja van. | 2019.05.24 | MNB középárfolyam:

Hazatértek a magyar rendőrök Macedóniából és Szerbiából

2018-11-16 11:46:13

Hazatértek az európai határok védelmében Macedóniában és Szerbiában egy hónapig szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a két kontingenst pénteken Szegeden fogadták - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-t.

    A közlemény szerint Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek az országok területére belépő illegális migránsok előállításában. Az idei tizenegyedik kontingensekben résztvevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.
    Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.
    A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták - áll a közleményben.