Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az amerikai elnök foglalkozik a pakisztáni Ászija Bibinek nyújtandó menedékjoggal

2018-11-16 08:45:00

Az istenkáromlás vádjával Pakisztánban először halálra ítélt, majd felmentett pakisztáni keresztény Ászja Bibinek nyújtandó amerikai menekültstátusról egyeztetett csütörtökön Donald Trump elnök és Rand Paul republikánus szenátor.

    A nyolc évig börtönben sorvadó ötgyermekes keresztény asszonyt október 30-án mentette fel a pakisztáni legfelsőbb bíróság, de még nem hagyhatta el az országot. Férje november elején Donald Trump amerikai elnökhöz és Theresa May brit kormányfőhöz fordult videoüzenetben: azt kérte a két politikustól, hogy segítsenek családjának távozni Pakisztánból, mert ott életveszélyben vannak.
    Rand Paul a csütörtöki megbeszélés után hangsúlyozta, hogy Trump rokonszenvvel és együttérzéssel viseltetik a világban üldözött keresztények iránt, és emlékeztetett az elnök azon erőfeszítéseire, amelyeket a Törökországban fogva tartott Andrew Brunson amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért tett. Rand Paul hangsúlyozta: ahogyan segített Trump Brunsonnak, ugyanúgy segít majd Ászija Bibinek is.