József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: felháborító, hogy a "Soros-szervezetek" a törvények megkerülésére buzdítják a migránsokat

2018-11-15 17:15:00

Megdöbbentő és felháborító, hogy a "Soros-szervezetek" a törvények megkerülésére buzdítják a migránsokat - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának nyilatkozva csütörtökön Budapesten.

    Hidvéghi Balázs azt mondta: egy most nyilvánosságra került, rejtett kamerával készült felvételen az egyik "Soros-szervezet" arra okítja a migránsokat, hogyan vezessék félre a menekültügyi hatóságokat, kerüljék meg a törvényt és mondjanak magukról mást, mint a valóság. 
    Elhangzik például a felvételen - tette hozzá -, hogy üldözött kereszténynek érdemes mondani magukat, és tanítják is az imádkozást.
    Hozzátette: a felvétel nem az első bizonyíték arról, hogy "a Soros-hálózat" tudatosan hazudni tanítja a migránsokat. Felidézte: korábban "migránsszótárt" osztogattak a bevándorlóknak, amelyekben szintén arról volt szó, hogyan lehet félrevezetni a hatóságokat, kijátszani a határvédelmet. 
    Mint mondta, jó, hogy nyilvánosságra került a felvétel, mert a nyilvánosságot tájékoztatni kell arról, mi zajlik Európa határainál.
    A "Soros-szervezetek" nemcsak az Európai Parlamentben kifejtett lobbitevékenységgel, nemcsak a migráns-kártyákkal és a migráció finanszírozásával vállalnak szerepet, de az ilyen gátlástalan akcióktól sem riadnak vissza - jegyezte meg a kommunikációs igazgató.
    Mint mondta, "ez eggyel több ok arra, hogy védekezzünk", ezért volt szükség Magyarországon a Stop Soros törvénycsomagra, arra, hogy a külföldről pénzzel támogatott szervezetek átláthatóságát biztosítsák. 
    Kijelentette: leginkább arra lenne szükség, hogy jövő tavasszal Brüsszelben másfajta politika kapjon támogatást és többséget, ami elutasítja ezt a gátlástalan bevándorlást.
    Hidvéghi Balázs felidézte: korábban hallani lehetett "migránstaxiztatásról", amikor hajón hoztak be embertömegeket Észak-Afrikából az EU tagállamaiba. Az Európai Parlamentben napirenden lévő "migránsvízum" pedig könnyített, ami bevándorlók hátterének, identitásának vizsgálata nélkül tenné lehetővé a beutazást az unió területére.
    Ezekkel összességében Európa és az európai emberek kerülnek veszélybe - mondta. 
    A "migránskártyákról" szólva elmondta azt is, hogy a név nélkül kiadott kártyák finanszírozásánál felmerült az EU, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Soros György neve is.
    Kiemelte: nem tudható, hányféle kártya van, mennyit osztottak ki, ezeken mennyi pénz volt.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az EU tagállami befizetésekből működik, így tulajdonképpen európai közpénzből, az európai emberek pénzéből zajlik ez az akció. 
    Elfogadhatatlan és semmi nem indokolja, hogy név nélkül bankkártyákat osztogassanak migránsoknak. Ha folytatódik, akkor egyre több bevándorló érkezik Európába, és ez ellen minél határozottabban fel kell lépni - szögezte le Hidvéghi Balázs.