Álmos napja van. | 2019.02.20 | MNB középárfolyam:

Nemzeti díjat nyert a Miskolci Egyetem a Minőség-Innováció pályázaton

2018-11-14 09:11:07

Nemzeti díjat nyert a Miskolci Egyetem a Minőség-Innováció 2018 című nemzetközi pályázat hazai fordulójában - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

    A zsűri döntése alapján az oktatási szférában működő szervezetek kategóriájában egyedüliként a Miskolci Egyetem kapta meg a díjat a Teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszer a régió szolgálatában elnevezésű pályázattal - közölték. Ezzel az intézmény pályázata bekerült a nemzetközi döntőbe.
    A teljes hallgatói életciklust az intézménybe belépéstől a kilépésig vizsgáló oktatási modell középpontjában a hallgató áll, vizsgálják a motivációját és az elégedettségét kari és intézményi szinten is. Az egyetem folyamatosan gyűjti, elemzi és használja a tanulók visszajelzéseit, és ezek alapján ha kell, a képzési programokat is átalakítja - írták a közleményben.
    Finnország elnöke 2007-ben indította útjára a Minőség-Innováció pályázatot. A kezdeményezésében 2018-ban 18 állam, illetve országrész vesz részt: Baszkföld, Botswana, Csehország, Dél-Afrika, Észtország, Finnország, Izrael, Kazahsztán, Kína, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Ruanda, Spanyolország, Szváziföld, Svédország és Zimbabwe. A Minőség-Innováció pályázat alapvető célja a versenyképesség növelése a termékek és szolgáltatások vevőorientált minőségfejlesztését szolgáló innovációs eredmények hazai és nemzetközi elismertetése által - olvasható a pályázat honlapján.