Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fülöp Attila: a szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat

2018-11-13 09:53:27

A szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat, ha a hajléktalanok, a fogyatékossággal élők a segítség révén vissza tudnak integrálódni a társadalomba és munkát tudnak vállalni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

    Fülöp Attila azt mondta, ami a szociális területen történik, hosszútávon akkor tartható fenn, ha felelősségvállalásra tanítják a rászorulókat.
    Emiatt szerinte arra kell törekedni - amit a kormány tett az elmúlt években -, hogy erősítsék az szociális ágazatban dolgozók megbecsültségét, és minél szélesebb körben biztosítsák a "felelősségre vezető gondoskodást".
    Az államtitkár kiemelte, a szociális területen dolgozók anyagi megbecsülését jelzi, hogy az elmúlt hat évben mintegy 65 százalékkal nőtt az átlagbérük.
    A 2017-ben bevezetett szociális munka napja pedig a szociális területen dolgozók társadalmi megbecsülését szimbolizálja, és mintegy százezer ember munkájára hívja fel a figyelmet - tette hozzá.
    Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének hétfői nyilatkozatára reagálva, miszerint nem valósult meg a szociális ágazatban az ígért béremelés, Fülöp Attila azt mondta, a szociális területen dolgozók mintegy húsz éve követelik az emelést, az ellenzéki képviselők kormányzati pozíciójuk idején mégsem tettek ennek érdekében. Hangsúlyozta, a számszerű adatok valós növekedést mutatnak.