József napja van. | 2024.03.19

Vidi-Újpest meccsel avatják november 21-én a fehérvári Sóstói Stadiont

2018-11-10 14:48:11

Az OTP Bank Liga 6. fordulójából elhalasztott MOL Vidi FC - Újpest FC mérkőzéssel avatják fel november 21-én a székesfehérvári Sóstói Stadiont.

    A bajnok csapat honlapján található tájékoztatás szerint a találkozó két hét múlva szerdán 19 órakor kezdődik, ám a kapuk 16:30-kor nyitnak, mivel előtte az önkormányzat szervezésében nyitóünnepséget rendeznek.
    Mint írták, ősszel még további két bajnokit rendeznek Székesfehérváron. A Vidi az új Sóstói Stadionban fogadja december 2-án, vasárnap a Budapest Honvéd FC, majd december 16-án, szintén vasárnap a Ferencvárosi TC gárdáját.
    Az önkormányzat október 2-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy megkezdődött a Sóstói Stadion használatbavételi engedélyeztetési eljárása.
    Az MTI érdeklődésére Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester azt mondta, minden akadály elhárult a használatbavétel és a november 21-ei mérkőzés megrendezése elől. Megemlítette, hogy a létesítményben az első nagyszabású rendezvény nem a futballmérkőzés lesz, mert az Alba Regia Szimfonikus Zenekar - Stadion nyitány címmel - november 18-án koncertet ad az arénában.
    A bajnok MOL Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg és már az UEFA szigorított, négyes kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont.
    A nagyberuházás szervesen kapcsolódott ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg a városrészben.
    A kivitelező 2016 novemberében vette át a munkaterületet, a projektet azonban jelentősen hátráltatta a régi stadion - eredetileg megtartandó, felújítandó - főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.