Beáta napja van. | 2019.03.22 | MNB középárfolyam:

Kormánypártok: meg kell védeni a gyermekes családokat Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikájától

2018-11-09 18:51:15

A Fidesz és a KDNP szerint meg kell védeni a gyermekes családokat a baloldal és Brüsszel bevándorláspárti politikájától  - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője pénteken Budapesten. 

    Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját ismertetve újságírók előtt kijelentette: az ellenzék ugyanazt a családellenes politikát folytatja, mint amit kormányzásuk idején megvalósítottak. 
    Amikor Gyurcsányék és a szocialisták kormányra kerültek, erősen leépítették a családtámogatási rendszert, megnehezítették a gyermeket nevelő családok életét. 
    Elsőként elvették az egy- és kétgyermekeseknek járó családi adókedvezményt, eltörölték a családi otthonteremtési programokat, elvették a hároméves gyest, és bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zártak be, illetve megpróbálták megadóztatni a családi pótlékot - sorolta a kormánypárti politikus.
    A KDNP országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy most, ellenzékben sem szavazzák meg a kormány által bevezetett családtámogatásokat. A programjaikban ott van a családi adókedvezmény eltörlése, leépítése, a családi otthonteremtési programok megszüntetése. Számukra nem a gyermekek és a családok az elsők, hanem az, hogy Brüsszel programját megvalósítsák, és a migránsok betelepítését segítsék - mutatott rá Nacsa Lőrinc.
    A Fidesz és a KDNP számára ezzel szemben a családok állnak az első helyen, ezért arra kérnek mindenkit, vegyen részt a most indult nemzeti konzultáción, és válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat - mondta a kormánypárti képviselő.