Emma napja van. | 2024.04.19

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

2018-11-09 10:16:00

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

    Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) elmondta: az építkezés várhatóan 2019 tavaszán kezdődik, és 2020 második félévében indulhat meg a termelés. Hozzátette: a 4 ezer négyzetméteres üzem építéséhez az önkormányzat kedvezményes áron biztosít 1,6 hektáros telket az egyik bevásárlóközpont mögötti területen. Az üzem mellett kisebb kiszolgáló létesítményt is kialakítanak majd - közölte.
    Hangsúlyozta: az új tiszafüredi üzem lesz a befektető legnagyobb magyarországi fióktelephelye, ahol mélyhűtött félkész termékeket fognak előállítani az Európai Unió tagállamai számára.
    Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően az iparűzési adóbevétel jelentős növekedésére számítanak.
    Ujvári Imre elmondta: a Li Cheng Kft. többségében szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztat majd dolgozókat és körülbelül húsz szakemberre, élelmiszermérnökökre, szakmunkásokra is szüksége lesz.
    Tiszafüreden - a szeptemberi adatok szerint - 332 álláskereső volt, ami 4,16 százalékos munkanélküliségi mutató - közölte.
    A Li Cheng Kft. több mint tíz éve működik Magyarországon, a gödöllői székhelyén termelés is folyik, fióktelephelye van még Tiszanánán. A cég már most is majdnem kétszáz embert foglalkoztat, árbevétele meghaladja a kétmilliárd forintot.
    A nyilvános cégadatok szerint a gödöllői székhelyű Li Cheng Kft. értékesítésének árbevétele 2017-ben 2,3 milliárd forint, egy évvel korábban több mint 2 milliárd forint volt. A cég mérleg szerint eredménye 2017-ben csaknem 224 millió forint, 2016-ban több mint 358 millió forint volt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó