Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pozsgai Zsolt alkotása lett a legjobb játékfilm egy indiai fesztiválon

2018-11-08 16:15:00

Pozsgai Zsolt a Megszállottak címmű alkotása nyerte a legjobb játékfilmnek járó díjat az Indiában januárban megrendezendő Kolkatai Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon (Calcutta International Cult Film Festival) - közölte a rendező csütörtökön az MTI-vel, miután megkapta az elismerésről szóló értesítést.

    Pozsgai Zsolt elmondta, hogy a seregszemlén több mint negyven kategóriában versenyeznek egymással az alkotások, amelynek eredményeit még a januári gála előtt nyilvánosságra hozzák.
    Az idén elkészült, a Baranya megyei Bikalon forgatott film reformáció idején játszódó története Kálvin János reformátor, egyházalapító és a jezsuita rendet életre hívó Loyolai Szent Ignác az akkori korban "lehetséges, ám meg nem valósult, fiktív" találkozását dolgozza fel.
    A reformáció emlékéve alkalmából született Megszállottak operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja a filmben, amelyben Fésűs Nelly és Árpa Attila is szerepel.
    Pozsgai Zsolt az MTI-nek beszámolt arról is, hogy filmje a december 2. és 7. között megrendezendő Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon tizenöt másik produkcióval együtt versenyez a fődíjért.
    A Megszállottak szeptemberben a legjobb külföldi filmnek járó elismerést és a zsűri különdíját is megnyerte az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján (Jesus Cine Fest).