Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal a gyermekesektől venne el, és a migránsokat támogatná

2018-11-06 18:15:00

A Fidesz szerint míg a baloldal a gyermekesektől venne el, és a migránsokat támogatná, addig a kormány Magyarország jövőjét a magyar családokra alapozva képzeli el.  

    Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a héten indult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció egyértelműen képviseli a Fidesz és a KDNP álláspontját a családok és Magyarország jövőjéről.
    A kormánypártok egyetértenek a nemzeti konzultáció kérdéseivel, úgy gondolják, hogy a gyermekes családokra és nem a bevándorlókra kell alapozni Magyarország jövőjét - hangsúlyozta. Hozzátette: ez a téma nem csupán az európai, hanem a magyar belpolitikai életben is törésvonalat hozott létre, megosztja a politikát.
    A fideszes képviselő felidézte, hogy Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt a gyermekes családokat sújtották a legnagyobb megszorításokkal. Radikálisan csökkentették a családtámogatásokat, elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, gyermekes szülők százezrei váltak munkanélkülivé, folyamatosan emelték az adókat és a megélhetés költségeit - sorolta Czunyiné Bertalan Judit.
    Kitért arra is, hogy ellenzékben ugyanezt folytatják, soha nem lehetett rájuk számítani akkor, amikor a családok támogatását, segítését célzó intézkedéseket kellett elfogadni. Nem támogatták a családi adórendszer és otthonteremtés bevezetését, a családi adókedvezmények növelését, ahogy az adócsökkentéseket, a hároméves gyes visszaállítását, és a gyed extra bevezetését sem - emlékeztetett a kormánypárti képviselő, aki szerint amikor a bevándorlásról van szó, a baloldal elsőként "ugrik", s ha brüsszeli és Soros-féle bevándorláspárti javaslatokat kell támogatni, akkor az élvonalban vannak.
    A Fidesz-KDNP változatlanul a magyar családok pártján áll, sokkal inkább a magyar családokra alapoz, mint a bevándorlásra - összegezte a kormánypártok álláspontját Czunyiné Bertalan Judit.