Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: ki kell deríteni, hová lett az a pénz, amit a Zöld Híd "folyamatosan megkapott a működésére"

2018-11-05 18:59:00

Vécsey László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke, illetve a Zöld Híd Nonprofit Kft. vezetése nem gazdasági, hanem politikai okokból döntött úgy, hogy felfüggeszti a szemétszállítást 116 Pest és Nógrád megyei településen.

    A kormánypárti politikus Gödöllőn tartott hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a vezetők döntésükkel egészségügyi szükséghelyzetet idéztek elő a 300 ezer embernek otthont adó területen.
    Mint elmondta: ebben a helyzetben a tulajdonos önkormányzatok polgármestereinek döntenie kell arról, hogy továbbra is bizalmat szavaznak-e Gémesi Györgynek.
    A politikai motiváció ugyanis, annál is inkább nyilvánvaló, mert az ország egyéb területein működő hulladékgazdálkodási rendszerek, amelyek hasonló forrásokból gazdálkodnak, el tudják látni a feladatukat.
    A fideszes politikus úgy vélekedett, hogy amennyiben új vezetést választ délutáni ülésén a Zöld Híd tulajdonosi testülete, a regionális hulladékgazdálkodási társulás, az új vezetésnek visszamenőleg meg kell vizsgálnia a társaság gazdálkodását.
    Vécsey László a taggyűlést megelőzően hangsúlyozta: ki kell deríteni, hová lett az a pénz, amit a Zöld Híd "folyamatosan megkapott a működésére" az államtól és az önkormányzatoktól.