Emma napja van. | 2024.04.19

Álnyomozókat lepleztek le a barcikai rendőrök

2018-10-30 19:01:00

Többszázezer forintot csalt ki egy gyanútlan kazincbarcikai idős hölgytől az a három fős bűnbanda, akik nemlétező rendőri eljárásokra hivatkozva keresték meg áldozatukat és felajánlották „segítségüket”.

Az ügy két fő gyanúsítottja, egy 70 és 45 éves helyi nő, akik 55 éves férfi társukkal szövetkezve 2018 júliusától október végéig négy alkalommal, összesen több mint hatszázezer forintot csaltak ki egy 69 éves nőtől.
 
A gyanúsítottak 2018 júliusától október végéig négy alkalommal keresték meg áldozatukat és „perköltségre” hivatkozva, több mint hatszázezer forintot csaltak ki az idős nőtől.
A sértettet „nyomozói előadóként” bemutatkozó álrendőr kereste meg és közölte, hogy vele szemben eljárást indított a hatóság, az ügy azonban megszüntethető, amennyiben befizeti az eddigi eljárás költségeit. A megtévesztett idős nő végül négy különböző alkalommal fizetett a bandának, egészen addig amíg a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai le nem csaptak rájuk és elindították ellenük, a már nagyon is valódi eljárást.