Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szijjártó Péter részvétnyilvánítása az amerikai külügyminiszternek

2018-10-29 13:30:00

Magyarország együttérzéséről és támogatásáról biztosította az Egyesült Államokat a 11 halálos áldozattal járó pittsburghi lövöldözést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

    "Mély szomorúsággal és fájdalommal értesültem a pittsburghi Élet Fája zsinagógában történt szörnyű támadásról. Ezúton szeretném biztosítani önt és minden amerikait Magyarország együttérzéséről és támogatásáról" - írta Szijjártó Péter a Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek címzett hétfői levélben, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium juttatott el az MTI-hez.
    Mint a magyar külügyi tárca vezetője fogalmazott, "hihetetlenül aljas és döbbenetes, hogy egy csecsemő névadó ünnepségére összegyűlt ünneplőket támadta és gyilkolta meg a terrorista. Együtt érzünk a támadásban elhunyt áldozatok hozzátartozóival és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek".
    Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, elutasítja és elítéli a fajgyűlölet és az antiszemitizmus minden formáját. Magyarország az Egyesült Államok mellett áll a tragédia utáni nehéz napokban - szögezte le Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államok és Izrael mindig számíthat Magyarország támogatására a terrorizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben.