Auguszta napja van. | 2024.03.29

Járattörlések és késések a reptéri csomagkezelők sztrájkja miatt Brüsszelben

2018-10-26 11:15:00

A csomagkezelést végzők spontán sztrájkja miatt eddig 25 légijárat törlését és jelentős késéseket jelentett be pénteken a brüsszeli Zaventem nemzetközi reptér - közölte a helyi sajtó. Információk szerint a kimaradások budapesti járatokat nem érintenek.

    A repülőtér sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a kimaradások főként a fapados légitársaságok, a Ryanair és a Tui fly járatait érintik, amelyek poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi. A spontán munkabeszüntetést a szociális konzultáció hiányára panaszkodva hirdették meg a vállalat munkatársai.
    Mint elmondták, a sztrájkot egyes dolgozók már csütörtök éjszaka megkezdték, a késedelmes, vagy elmaradt poggyászkiadás miatt több mint 300 ember éjszakázott a repülőtéren.
    A tájékoztatás szerint az Aviapartner munkatársainak érdekeit képviselő szakszervezet és a cég vezetése péntek délelőtt tárgyalóasztalhoz ül ugyan, de a késések és járatkimaradások továbbra is várhatók.
    A belga Brussels Airlines jártait nem érinti sem az akadozó csomagkiadás, sem a járatkimaradás, mivel földi kiszolgálását a Swissport cég végzi - tették hozzá.