Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nemzetközi dalszerző tábor zajlik Dunaszentmiklóson

2018-10-25 16:20:33

 

Mintegy negyven zeneipari szakember és zenész részvételével zajlik a második nemzetközi dalszerző tábor (Songbook Songwriting Camp) a Komárom-Esztergom megyei Dunaszentmiklóson.

 

    A táborban szerb, cseh, román, litván, valamint svéd, osztrák és magyar szereplők alkotnak öt napon át, október 28-ig - közölte a szervező Zeneszöveg.hu csütörtökön az MTI-vel.
    A hazai színteret többek között Jónás Vera, Burai Krisztián, Torres Dani, Závodi Marcel, Czutor Zoltán, Johnny K. Palmer, Patocska Olivér, Trap kapitány (Tha Shudras), Myra Monoka, Talán Attila, Péterffy Lili és Kozma Kata képviseli, külföldről érkezik mások mellett a svéd George Németh és Vallie Heart, a cseh Jana Infeldová, Jan Vávra és Gabriela Hercklová, a lengyel Dominik Buczkowski, a litván Vytautas Petrosius és a szerbiai Qyan.
    "A Zeneszöveg.hu célja, hogy a teljes régió lefedésével olyan kapcsolati hálót alakítson ki a zenészek, zeneipari szereplők között, amely újabb lehetőségeket nyit a közös munkára, tehetségük kamatoztatására, elsőként a teljes régió szintjén, idővel pedig világszinten is" - áll a közleményben.
    A résztvevők számára a szakmai hátteret és a technikai felszereltséget a Set-School, az alkotás helyszínét a Duna Residence biztosítja. Az esemény idén is az Artisjus támogatásával, a Nemzeti Kulturális Alappal együttműködésben  valósul meg.