Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2018-10-23 18:15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Az Atlanti-óceán felől nyugat-keleti tengellyel Nyugat-Európa fölé magasnyomás nyúlik be. Hatására Franciaország és a Pireneusi-félsziget időjárása nyugodt; többnyire száraz, napos az idő. A félsziget nagy részén a délutáni órákra  még 25 fok fölé, 27, 28 fokig is felmelegszik a levegő. Ugyanakkor alacsonynyomás található az Appennini-félsziget déli területei felett, ahol helyenként jelentős csapadékot okozó záporok, zivatarok alakulnak ki. Változatos az idő az említett anticiklon északi és keleti peremén is, ahol erőteljes áramlással időjárási frontok haladnak kelet felé. Vonulásukat erős nyugati, északnyugati szél, eső, zápor kíséri. Az északnyugati szél egyre hűvösebb levegőt szállít a kontinens északi és keleti területei fölé, a Skandináv-félszigeten, Északkelet-Európában már hétfőn is többnyire 5 fok alatt maradt a csúcsérték. Szerda estig a hidegebb levegő viharos északnyugati szél kíséretében a Kárpát-medencét is eléri, mérséklődik a felmelegedés.
    
    Várható időjárás az ország területén szerda estig
    -------------------------------------------------
    Tovább növekszik, vastagszik, majd szerdán napközben északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Este, éjszaka főként északon, északkeleten, szerdán napközben átmenetileg több helyen számíthatunk esőre, záporra, legkésőbb délnyugaton szűnik meg a csapadék, és csökken a felhőzet. A nyugati, északnyugati szél nagy területen erős, hajnaltól sokfelé viharos lesz. Szerdán délután mérséklődik a légmozgás, de még akkor is számíthatunk egy-egy viharos széllökésre.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 9 és 15 fok között várható, délelőtt áll be a maximum, ekkor délnyugaton még 16, 18 fok is lehet. Délután már országszerte hűl a levegő.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó