József napja van. | 2024.03.19

Rákóczi Szövetség: több mint hatezer diák utazik ünnepelni

2018-10-20 11:20:00

Idén 125 Kárpát-medencei középiskola több mint hatezer diákja utazik október 23-án legalább egy határ átlépésével ünnepelni a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében.

    Mint írták, a Rákóczi Szövetség hetedik alkalommal hirdette meg idén ősszel a Kárpát-medencei középiskolák részére az Október 23-i Diákutaztatási Programot. A kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolások ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik ország magyar középiskolájához, és ott közösen ünnepeljek október 23-án. 
    A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
    A felhívást pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhetett.
    Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, az utazáshoz a Rákóczi Szövetség - a diákok számától függően legfeljebb - 200 ezer forint értékű támogatást biztosít.
    A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja 2018-ban több mint 16 ezer Kárpát-medencei középiskolásnak biztosít utazási lehetőséget nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódóan.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány