Csongor napja van. | 2024.04.16

Átadták a Gyulai Várszínház nívódíjait

2018-10-19 18:49:00

Átadták a Gyulai Várszínház idei nívódíjait a Nemzeti Színházban, a Székely János Napok programsorozata keretében, a Caligula helytartója című előadás előtt pénteken.

    A Sík Ferenc-díjat Béres László rendező vehette át Venczel Péter és Orbán János Dénes Búbocska című ördögmusicalének kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.
    A Havasi István-díjat Szász János rendezőnek ítélték oda Székely János Caligula helytartója című drámájának kiemelkedő színvonalú, a Gyulai Várat alkotó módon bejátszó megrendezéséért.
    Az Őze Lajos-díjat Tege Antal színművésznek, rendezőnek adták át Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című darabjában nyújtott kiemelkedő színművészi teljesítményéért és a Shakespeare Fesztiválon diákszínjátszók által előadott utcaszínházi produkció megrendezéséért.
    A közleményben Elek Tibort, a Gyulai Várszínház igazgatóját idézik, aki röviden beszélt a színház idei öt bemutatójáról, a három nagyszínházi (Caligula helytartója, Rosencrantz és Guildenstern halott, Búbocska) és a két kamaratermi (Én és a világ, Dózsa) előadásról. Hangsúlyozta, hogy mind az öt nyári előadásuk tovább játszása biztosított, és közülük hármat, a Székely János Napok keretében a budapesti közönség is megtekinthetett. 
    A színház igazgatója Gyula város alpolgármesterével, Kónya Istvánnal közösen adta át az idei nívódíjakat.