Márk napja van. | 2019.04.25 | MNB középárfolyam:

Gyurcsányék adósságot, Orbánék aranytartalékot vásároltak

2018-10-18 08:48:12

A Magyar Nemzeti Bank tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, ezzel az aranykészlet nagyságát a 70 évvel ezelőtti historikus szintre emelte, jelentette be a jegybank kedden. A balliberális oldal nem örült a hírnek, mert eggyel több bizonyíték arra, hogy kommunisták és a liberálisok alkotta formáció minden értelemben képtelen egy országot politikailag és gazdaságilag sikeresen vezetni.

A döntéssel 2018. októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára, azaz tízszeresére emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár. A nemzetközi tartalékon belül az aranytartalék aránya ezzel 4,4 százalékra emelkedett, ami megfelel a nem-euróövezeti közép-kelet-európai országok átlagának - olvasható a jegybank honlapján1986 óta most először vásárolt újra aranyat az MNB. Az aranytartalék emelésére és fizikai formában történő hazaszállítása 2018 októberének első felében megtörtént.

2010 előtt Magyarországot egy hajszál választotta el az államcsődtöl, melyet a 6000 milliárd forintos IMF-hitel mentett meg. Az IMF-hitel árát többszörösen megfizették a magyar polgárok. A kamatok fizetése mellett Gyurcsányék, a Bokros-csomaghoz hasonló megszorításokkal éltek. 

2010 előtt a mérhetetlen megszorítások és adóterhek alatt nyögő polgár, joggal kérdezte meg: hol a lé Fleto? Erre a nagyon egyszerű kérdésre az álbaloldali kormányok, nem tudtak, a mai napig nem tudnak választ adni. 2007-től 6.000 milliárd forintnyi uniós pénz, 20018-ban 6000 milliárd forintnyi IMF-hitel jött az országba. Beszedték a tengernyi adót, bezsebelték a megszorításokból eredő "megtakarításokat". 

"Margaret Thatcer után szabadon. A kommunistákkal az a baj, hogy náluk mindig elfogy mások pénze."

2010 előtti álbaloldali kormányokat imádta a spekuláns nemzetközi pénzügyi banda, mert a magyar polgárok rovására halmozta az adósságot. A paradicsomi állapotokat így lehetne leírni. Gyurcsányék újabb hitelt vettek fel, hogy a kamatok, kamatainak, a kamatait tudják fizetni. 2010 előtt az államadósság kezelő szervezetnél már nem lehetett nyomon követni, hogy melyik kamat, kamatának a kamatát, melyik újabb hitelből kell fizetni?!

2010 előtt gyakorlatilag felélték a jövőt, pedig divatos szakszóval, pénzbőségben szenvedtek. Persze ez a pénz nem a magyar családokhoz, hanem a külföldi érdekeltségű bankokhoz, multinacionális vállalatokhoz folyt a posztkommunisták lelkes aszisztálásával.

Az Orbán-kormány visszafizette az IMF-hitelt, elzárta azokat a pénzcsapokat, amelyeket a kommunisták nyitottak ki, és számolatlanul ömlött ki a pénz az országból. Növekvő pályára állították a gazdaságot, 2018-ban 4,5 % bővülhet a bruttó hazai termelés. Csökkentették az adókat. Kiemelten támogatják a magyar családokat, a kis- és közepes vállalatokat. 

A balliberális formációnak nagyon vonzó a teli kassza, és bármi áron meg akarják szerezni. Egyszer volt Budán kutyavásár. A magyarok már csak ilyenek. Sokat türnek és nem felejtenek.

(nyitókép MTI)