József napja van. | 2024.03.19

Magyar rendőrök utaztak Macedóniába és Szerbiába a határok védelmére

2018-10-17 19:13:00

Szerbiába tizenöt, Macedóniába pedig harminc magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

    A közlemény szerint a kontingensek tagjait Kovács István, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.
    A rendőrök a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő migránsok előállításában. A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az adott országok belsejében is - írták.
    Mindkét kontingenst terepjárókkal, éjjellátó-készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazókat pedig még mobil hőkamerával is felszerelték. 
    A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - olvasható a közleményben.