József napja van. | 2024.03.19

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

2018-10-17 18:45:00

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

    Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján azt írta: a "Látni és látszani" című akció december 7-ig tart.
    A kampányban arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetőknek a kampányhoz csatlakozó szervizek külön lapot adnak át, amely igazolja, hogy a sofőr a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. 
    Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is figyelmeztetnek.
    Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az X-Meditor Kft.-vel közösen indított közlekedésbiztonsági kampánya már 2012 óta hívja fel a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.
    A "Látni és látszani" kampány folyamatosan frissülő információi az esemény hivatalos weboldalán (www.latnieslatszani.hu), Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/latnieslatszanikampany/), valamint a www.baleset-megelozes.eu weboldalon is megtalálhatóak - olvasható a közleményben.