József napja van. | 2024.03.19

Életfogytiglant kapott egy férfi, aki 12 késszúrással megölte nőismerősét

2018-10-17 18:15:00

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a fiatal férfit, aki két és fél éve 12 késszúrással megölte nőismerősét, mert az elutasította közeledését - közölte a bíróság szerdán az MTI-vel. 

    Mint írták, az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnösnek talált férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat. 
    A bíróság ismertetése szerint a sértett - aki az általános iskolából ismerte az elkövetőt - különórákra járt Budapestre, ahonnan a vádlott alkalmanként hazahozta. Az akkor 20 éves férfi szerelmes volt a lányba, aki azonban csak barátként tekintett rá.
    A férfi 2016 márciusában a fiatal nőért ment, azonban hazafelé a Pest megyei település határába érve egy erdős részen leállította az autót, majd utasát vadásztőrrel 12 késszúrással megölte. A férfi a holttestet egy aljnövényzettel benőtt területen, a kést pedig a garázs kéményében rejtette el.  
    A törvényszék szerint a vádlottra hatással voltak olyan videók, melyeken nőket kínoztak, ez erősítette erőszakos, szadisztikus fantáziáját. A bíróság megállapította, hogy az ölés szándékát a megtekintett videók és a nő visszautasítása váltotta ki a férfiban. 
    A vádlott a bizonyítási eljárás során több, különböző vallomást is tett. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője  fellebbezett.