József napja van. | 2024.03.19

Őrizetbe vettek tizennégy embert kábítószer-kereskedelem miatt

2018-10-17 12:59:00

Kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vettek tizennégy embert a kedden Budapesten előállított 29 ember közül - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a honlapján.

    A nyomozók kedden a X. kerületi Hős utcában összehangolt akció keretén belül 29 embert állítottak elő, akik közül 14-et kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, hatot pedig kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként hallgattak ki.
    A kábítószer-kereskedelemmel, valamint az új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsított 14 embert őrizetbe vették - tudatták.
    A rendőrök a helyszínen több lakásban is kutatást tartottak, amely során 10,71 gramm kábítószergyanús fehér port, 17,23 gramm növényi törmeléket és több mint másfél millió forintot foglaltak le - tették hozzá.
    A keddi akciót a BRFK rendőrei a Készenléti Rendőrséggel együttműködve hajtotta végre. Az akció célja a kábítószerrel, illetve új pszichoaktív anyaggal kereskedők elfogása, valamint a terjesztői hálózat felszámolása volt - közölte rendőrség.