József napja van. | 2024.03.19

Több mint száz kilogramm marihuánát találtak egy kisbuszban Tompán 

2018-10-17 11:45:00

Több mint 113 kilogramm marihuánát találtak egy kisbusz falában a tompai határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - közölte a NAV szerdán az MTI-vel. 

    A pénzügyőrök hétfőn kora reggel egy kisbuszt ellenőriztek Bács-Kiskun megyében. A sofőr - egy 32 éves szerb állampolgár - nem jelentett be vámköteles árut, de a NAV munkatársainak feltűnt, hogy az utasteret és a rakodóteret elválasztó fal túlságosan vastag, ezért a jármű átvizsgálása mellett döntöttek. 
    A NAV közleménye szerint már a fal megfúrásakor jellegzetes illat érződött, ezért a kisbuszt a pénzügyőrök egy szolgálati kutyával, Kicsivel is átvizsgálták. A járműből 155 csomag, több mint 113 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő, amelynek feketepiaci értéke meghaladja a 280 millió forintot. 
    Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján azt írta: a helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a kisbuszban talált anyag marihuána.
    A sofőr ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-birtoklás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. A szerb férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány