Gedeon napja van. | 2024.03.28

Letartóztattak egy drogdílert a fővárosban

2018-10-13 14:15:00

Letartóztattak egy drogdílert a fővárosban. A férfinél több mint tízmillió forint értékű kábítószert és több millió forintot találtak - közölte a rendőrség szombaton honlapján.

    Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a rendőrök kedden igazoltatták Budapesten a férfit, aki egy gyanús csomagot hozott ki egy telephelyről. A doboz átvizsgálásakor négy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A dobozban, mint kiderült, marihuána volt, a talált kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 12 millió forint. Ezt követően a nyomozók a férfinál házkutatást tartottak, és megtalálták egy belvárosban bérelt trezor kulcsát, a trezorban csaknem hatmillió forint és mintegy egymillió forint értékű valuta volt.
    A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a 29 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfivel szemben kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja indított nyomozást. 
    A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság a rendőrség előterjesztése alapján pénteken elrendelte a férfi letartóztatását - olvasható a közleményben.