Tivadar napja van. | 2024.04.20

Időjárás-jelentés 

2018-10-12 18:44:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    
    Szárazföldünk északnyugati és nyugati területének időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Ezeken a tájakon gyakran erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső, többfelé viharos a szél. Szintén több a felhő Szicília és a Balkán-félsziget keleti vidéke fölött, ott elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. Ugyanakkor Közép- és Kelet-Európa időjárását anticiklon határozza meg. Területén a hajnali párásság, ködfoltok feloszlását követően sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi részén 4 és 11, kissé délebbre 12 és 20, másutt 22 és 27 fok között változik. A legmelegebb Franciaország középső tájain van, ahol a délutáni órákra néhol 29 fokig melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem lesz, folytatódik a napos, száraz, késő nyáriasan meleg idő.

    Várható időjárás szombat estig:
    -------------------------------

    Pénteken és szombaton is túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Éjszaka néhol pára-, ködfoltok képződhetnek. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül.  

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul, a magasabban fekvő részeken és a városokban lesz az enyhébb, a fagyzugos helyeken pedig kissé hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21 és 25 fok között várható.