Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az MPP szerint az érvénytelen népszavazás nem kérdőjelezheti meg a család intézményét

2018-10-08 13:52:00

A Magyar Polgári Párt (MPP) szerint a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról szóló hét végi romániai népszavazás érvénytelensége nem kérdőjelezheti meg a család intézményét és annak szerepét a társadalom szövetének megőrzésében. 

    Az MPP az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében nyomatékosította: a család az élet legtermészetesebb közössége, a társadalom legősibb eleme, amely önmagában hordja célját és igazolását, alapját pedig egy férfi és egy nő házassága képezi. A párt szerint a család nem minősíthető vissza sem valamilyen szerződéses érdektársulásra, sem magasabb rendűnek nevezett társadalmi célt szolgáló, annak alávetett egységgé. 
    A párt köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a népszavazáson, különösen azoknak, akik igennel szavaztak.
    "A hagyományos családra voksolók rendkívül magas aránya megerősíti, társadalmunk elkötelezettségét a keresztény családmodell, illetve a keresztény értékek mentén szerveződő Európa mellett. Ugyanakkor sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy a kilencven százalék feletti eredmény önmagában nem elegendő, hiszen a részvételi arány nem érte el az érvényességi küszöböt. A voksolást megelőző rendkívül erőszakos és negatív kampány következtében a jogosultak többsége nem tudott elvonatkoztatni a jelenlegi politikai konjunktúrától" - értékelte az MPP.
    A párt közölte: a jövőben is mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet a nyílt társadalmat hirdető, a közösség valós érdekeivel ellentétes, értéktelen világrendet szorgalmazó ál-liberális eszmék térhódításának veszélyére.
    A szombaton és vasárnap tartott népszavazáson a névjegyszékben szereplők 20,96 százaléka adta le voksát. A referendum érvényességéhez a választók legalább 30 százalékának kellett volna szavaznia.