Csongor napja van. | 2024.04.16

Megjelent a Top 100 magyar bor 2018 kiadvány 

2018-10-03 19:45:00

Új koncepcióval jelentkezik a TOP 100 magyar bor, a több mint tíz éve megjelenő magazin 2018-as számában a fogyasztók számára valóban elérhető borokat rangsorolta, ezt a szemléletváltást tükrözi a kiadvány új szlogenje, "A legnépszerűbb legjobbak" - mondta a kiadványt megjelentető Világgazdaság gazdasági napilap főszerkesztője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Deák Bálint kiemelte: a kiadvány rangsora a hazai kereskedelemben legnagyobb tételben eladott minőségi borokat mutatja be, olyan hazai fehér- és vörösborokat, amelyeket az egész ország területén megvásárolhatnak a fogyasztók. 
    Kiemelte: kizárólag szakmai alapon döntött a borok bírálata során a zsűri, az egyes pincészetek nem befolyásolhatták a bírálók döntését.
    Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi tanár, a zsűri elnöke elmondta: kiváló borok versenyeztek, az idei TOP 100-as lista minőségi javulást hozott, általánosságban elmondható, hogy a könnyedebb, gyümölcsösebb stílus, a rozék és a pezsgők is előretörtek. 
    Szerinte egyedülálló, hogy a boltokban kapható borokból állították össze a rangsort. Kiemelte: a bolti forgalom nagysága mellett feltétel volt, hogy a versengő borok bolti ára minimum 2000 forint legyen, és azokat az ország bármely részén meg lehessen vásárolni.