Auguszta napja van. | 2024.03.29

Húsz év fegyházra ítéltek egy prostituáltat megölő férfit Kecskeméten

2018-10-03 19:30:00

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt a Kecskeméti Törvényszék egy prostituáltat megölő férfit; a döntés nem jogerős. 

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben a bűncselekmény előzményeiről azt írták: a vádlott élettársával és annak gyermekével 2015 júliusától Kecskeméten élt albérletben. A férfi pékként két helyen is dolgozott, de játékszenvedélyéből is keletkező anyagi gondjait nem tudta fedezni, ezért kölcsönöket kért. 
    Fizetési kötelezettségei és pénztelensége miatt elhatározta, hogy az interneten kiválaszt egy prostituáltat, a szolgáltatás ürügyén felkeresi, majd erőszakkal szerez tőle pénzt.
    A sértettet - aki 2012 nyarától bérelt egy lakást Kecskeméten - 2017. június 14-én kereste fel, miután előzőleg telefonon időpontot egyeztettek. A szexuális aktus után a vádlott közölte, hogy nem tud fizetni, és a táskájából elővett késsel fenyegetni kezdte a nőt, hogy inkább ő adjon neki pénzt. A vita során a férfi befogta a nő száját, hogy ne kiabáljon, aki erre megharapta. A vádlott dühében többször nyakon szúrta, majd amikor a sértett a földre került, tovább bántalmazta. 
    A nő belehalt sérüléseibe. Holttestére este a bérbeadó talált rá. 
    A bíróság a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy előre megtervezte volna a sértett megölését.
    Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 
    Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.