Emma napja van. | 2024.04.19

Kétszázmillió forintból újul meg a piactér Törökszentmiklóson

2018-09-29 11:20:00

Korszerűsödik és bővül a törökszentmiklósi piac a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert kétszázmillió forintból; a 2020-ra elkészülő beruházás alapkövét már elhelyezték - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

    Markót Imre (Jobbik) elmondta: a beruházás eredményeként felújított épület, 3000 négyzetméteres piactér, 150 parkoló, 1700 négyzetméter zöldfelület várja majd a piacra látogatókat. Emellett bontható asztalokat, viharérzékelővel ellátott mobil árnyékolókat is elhelyeznek - számolt be.
    A zöldségpiac majdnem teljesen fedetté válik, a piac épületének homlokzatát hőszigetelik, a vizesblokkok is megújulnak - sorolta.
    A településvezető kitért arra, hogy a Táncsics Mihály út mentén árusító asztalokat helyeznek ki és térvilágítás lesz, valamint kerékpártárolókat is kialakítanak.     A szabadtéri színpad alatti rész parkosított zöldfelületet kap, pihenést szolgáló padok, ivókút, kandeláberek színesítik majd a megújult piacteret - fűzte hozzá.