Auguszta napja van. | 2024.03.29

Németh Szilárd: a Fidesz EP-képviselői kérjék számon Avramopuloszon az ENSZ-ben elmondott beszédét!

2018-09-28 15:22:00

A Fidesz arra kéri európai parlamenti (EP) képviselőit, hogy minden fórumon kérjék számon Dimitrisz Avramopuloszon, az Európai Bizottság migrációs biztosán az ENSZ-ben elmondott beszédét - közölte Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a kormánypárt bevándorlásellenes kabinetjének vezetője pénteken Budapesten, újságírók előtt.

    A politikus azt mondta, megdöbbenéssel fogadta a görög biztos felszólalását, amely a magyar emberek többször is kinyilvánított álláspontjával teljesen ellentétes, és azt sem tudni, ki adott felhatalmazást neki erre a nyilatkozatra.
    Dimitrisz Avramopulosz az ENSZ-közgyűlés New Yorkban zajló ülésszakának egyik kísérőrendezvényén a napokban sürgette az Európai Unió tagállamait, hogy tegyenek eleget a bevándorlók áthelyezésével, illetve áttelepítésével kapcsolatban tett ígéreteiknek.
    Németh Szilárd szerint "van mit mazsolázni" ebből a "bevándorláspárti felszólalásból", példaként azt mondta, hogy "továbbra is nyomják" az európai menekültügyi ügynökség hatáskörbővítését, az illegális bevándorlás "törvényesítését", az Európába vezető legális útvonalak megerősítését, valamint a migránsok európai munkavállalásának támogatását. Azt is elképesztőnek nevezte, hogy a migrációs menedzsmenttel kapcsolatos uniós költségvetést 35 milliárd euróra emelnék, és hogy "a kötelező kvóta megint belendül ebben a történetben".
    "Mi ez, ha nem a teljes lakosságcserére való felkészülés?" - tette fel a kérdést a fideszes képviselő, kifogásolva, hogy a görög biztos szerinte teljes egészében figyelmen kívül hagyja az európai polgárok akaratát, érdekét.
    Németh Szilárd kijelentette: Magyarország sosem fogja feladni és átengedni a határvédelem jogát, a magyarok ugyanis világosan eldöntötték, hogy az országba nem lehet beengedni a bevándorlókat, a bevándorlás rossz dolog.