Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy menekülés közben súlyos balesetet okozó 16 éves fiú ellen

2018-09-27 17:05:26

Vádat emeltek egy rendőrök elől menekülés közben súlyos balesetet okozó 16 éves fiú ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

    A vádirat szerint 2017. június 29-én az akkor 16 éves, vezetői engedély nélkül közlekedő fiú a X. kerületi Kozma utcában konfliktusba került egy másik sofőrrel. A vádlott a másik férfi autóját megelőzte, miközben először csak mutogatott a sofőr felé, majd magához vette az autóban tartott légfegyverét, kinyúlt az ablakon, és azt megmutatta a másik autó vezetőjének, aki emiatt kihívta a rendőröket.
    A rendőrök a XVII. kerületi Pesti úton követni kezdték és megállították a fiút. A vádlott félrehúzódott, de amikor a járőr kiszállt a rendőrautóból és elindult felé, hirtelen gázt adott, nagy sebességgel elhajtott. Ekkor a rendőrök üldözni kezdték a fiút, aki végig nagy sebességgel, a közlekedési szabályokat többször megsértve, a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyva menekült. A vádlott a Pesti út és Bakancsos utca kereszteződésénél is áthajtott a piros lámpán, és ekkor nekiütközött egy szabályosan haladó gépkocsinak. 
    A balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült, egyebek mellett több csigolyája is eltört, míg a fiú könnyebben sérült.
    A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege zaklatás, valamint súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik - olvasható az ügyészségi közleményben.