Gyárfás napja van. | 2019.06.19 | MNB középárfolyam:

Vettel: ezen a pályán sincs okunk az aggodalomra

2018-09-26 09:12:54

A világbajnoki pontversenyben második, négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája szerint az olasz istállónak nincs oka az aggodalomra a hétvégi Forma-1-es Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban, ahol ismét versenyképesek lesznek.

    A 31 éves Vettel 40 pontos hátrányban van az összetettben az ötödik vb-címére hajtó Lewis Hamiltonnal, a Mercedes brit versenyzőjével szemben, ennek ellenére változatlanul úgy véli, a hátralévő öt futamon még van esélye előzni a pontversenyben, és megszerezni a trófeát.
    "Az elmúlt években Oroszországban jól szerepeltünk, az autónk most is tökéletesen megfelelő a jó eredményhez" - nyilatkozta szerdán Vettel, aki a szocsi versenypálya négy évvel ezelőtti bemutatkozása óta még nem tudott nyerni, de kétszer, 2015-ben és tavaly második lett a 2014-es téli olimpia központi létesítményei körül kialakított aszfaltcsíkon.
    "Azt gondolom, hogy a hátralévő helyszínek egyikén sem kell tartanunk semmitől, az autónk összességében az egész idényben jól működött, ez az erőssége, így aztán nincs okunk az aggodalomra" - jelentette ki a német pilóta.
    Hamilton az idei szezon legutóbbi öt nagydíjából négyet megnyert, Vettel ezek közül csak Belgiumban tudott győzni. 
    A tavalyi idényben öt versennyel a vb vége előtt Hamilton előnye 34 pont volt Vettellel szemben, és végül a brit az utolsó két futamra már világbajnokként utazhatott el.