József napja van. | 2024.03.19

IKSZ-elnök: a kormány még hangsúlyosabban vonná be a fiatal vállalkozókat az erdélyi gazdaságfejlesztési programba 

2018-09-21 16:27:00

A magyar kormány tervei szerint folytatódik az erdélyi gazdaságfejlesztési program, amelybe az eddigieknél is hangsúlyosabban szeretnék bevonni az ottani fiatal vállalkozókat - mondta el az MTI-nek telefonon Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke pénteken. 

    Az IKSZ elnöke, aki Székelyudvarhelyen a Vállalkozz Rá! címmel immár negyedik alkalommal megrendezett fórumon vett részt, elmondta: azért szervezik meg ezeket a találkozókat, mert erősíteni szeretnék az együttműködést Erdély és Magyarország között. Szeretnék segíteni továbbá a fiatalokat a szülőföldön boldogulásban, és erősíteni a sokszor új ötletekkel rendelkező, elkötelezett vállalkozókat - hangsúlyozta.
    A fiatal vállalkozók kulcsszereplők a Kárpát-medence újjáépítésében - mondta, és jelezte, azt szeretnék, ha a Kárpát-medence lenne Közép-Európa motorja és innovációs centruma.
    Az új kihívások közé sorolta a vállalkozások adminisztratív terhei, a bürokratikus akadályok csökkentését, a technológiai hatékonyságuk növelését, illetve, hogy 21. századi, szakképzett munkaerő álljon rendelkezésre.
    Jelezte: a magyar kormány eddig kétszer egymilliárd forintos gazdaságfejlesztési programot indított Erdélyben, amelyből a fiatal vállalkozók is ki tudták venni a részüket. Tervek és ígéret van a program folytatására, amelybe még hangsúlyosabban szeretnék bevonni a fiatal vállalkozókat - mondta.
    Nacsa Lőrinc hozzátette: a tanácskozás megnyitó Antal Lóránt, RMDSZ-es szenátorral felajánlották, hogy Magyarországon, illetve Romániában a törvényhozásban is képviselik a fiatal vállalkozók ötleteit, javaslatait. 
    A mostani program megrendezésébe első alkalommal kapcsolódott be a Design Terminál, a szeptember 21-23. közötti gazdasági konferencián mintegy 150-200 fiatal vállalkozó vesz részt - ismertette Nacsa Lőrinc.