Auguszta napja van. | 2024.03.29

Késsel támadt az őt igazoltató rendőrre egy migráns Brüsszelben, meglőtték

2018-09-17 14:53:00

Késsel támadt egy migráns egy őt igazoltatni készülő rendőrre a brüsszeli Északi pályaudvar közelében található Maximilien parkban - közölte a brüsszeli főügyészség hétfőn, hozzátéve, hogy ezt követően a rendőrök tüzet nyitottak a támadóra.

    A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint az incidens a délelőtti órákban történt, amikor a rendőrség kivonuló egységei a parkban alvó illegális bevándorlókat fel akarták ébreszteni. A tájékoztatás szerint az egyik migráns megtagadta személyazonosságának ellenőrzését és ijedtében támadt az egyik rendőrre, akit késével megsebesített az arcán. A rendőrök ekkor paprikaspray-t használtak, majd maroklőfegyverrel tüzet nyitottak a támadóra, akit a mellkasán és a combján három golyó ért. 
    A támadó súlyos állapotban van. A rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították - tették hozzá.
     Mint közölték, a támadó személyazonosságát nem sikerült megállapítani, további részleteket később hoznak nyilvánosságra. Leszögezték ugyanakkor, hogy nem terrortámadás történt.
    A brüsszeli Maximilien parkban és az Északi pályaudvar környékén több száz, főként fekete-afrikai - elsősorban Szudánból és Eritreából származó - illegális bevándorló táborozik évek óta. A migránsok nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy Nagy-Britanniába távozhassanak.