Gedeon napja van. | 2024.03.28

A középkort idéző fesztivált tartanak Kaposváron

2018-09-13 10:10:00

A középkort idéző programokkal várja a látogatókat az Ostrea peregrina nevű hagyományőrző fesztivál szombaton és vasárnap Kaposváron.

    A somogyi megyeszékhely Vigasságok terén immár harmadik alkalommal sorra kerülő eseményen lesz harci és íjászbemutató, páncélos küzdelem, vívóverseny és csatajelenet is - írta a szervező Rippl-Rónai Múzeum, valamint a Fekete Hollók Rendje az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.
    Az érdeklődők megismerkedhetnek a korabeli viseletekkel, előadást hallhatnak középkori sodronypáncélokról és késekről, láthatnak vásári komédiát, középkori táncot, tűzzsonglőr produkciót - emelték ki.
    Hozzátették, a gyermekek "lovagi hétpróbán" mérhetik össze tudásukat és a mesesarokban naponta többször Hunyadi Mátyásról szóló mesékkel is szórakoztatják őket I. Mátyás (1458-1490) koronázásának 560. évfordulója alkalmából.
    Tapasztalatunk szerint van igény az Ostrea peregrinára és más hagyományőrző rendezvényekre, mert az embereket érdekli a történelem, a rejtélyekkel teli középkor - olvasható a szervezők tájékoztatójában.