Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jó ügyekért együtt! Jótékonyan! Hatékonyan!

2018-09-12 13:30:00

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei szervezetével az ÉRV ZRT.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezet megyei igazgatója és Lőrinc Ákos, az ÉRV. Zrt. vezérigazgatója (b-j)

Az ÉRV. Zrt. - a minőségi víziközmű-szolgáltatás folyamatos ellátása mellett - kiemelt feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalást. A komplex aktivitássorozat egyik meghatározó pilléreként a nagyvállalat kollektívája gyakorta vesz részt különböző jótékonysági programokban, elkötelezetten támogatva a nehéz helyzetben élő családokat, gyermekeket, idős rászorulókat; de példaértékű a rendszeres társasági véradás során tapasztalt munkavállalói aktivitás is. A Kazincbarcikán, 2018. szeptember 12-én, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetével megkötött együttműködés célja, hogy a szakmai szervezet bevonásával még eredményesebb, közös humanitárius akciókra nyíljon lehetőség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében szolgáltatást végző ÉRV. Zrt. már számos alkalommal csatlakozott gyermekvédelemmel, nélkülöző családokkal és támogatásra szoruló idősekkel foglalkozó alapítványok felhívásaihoz, melyeknek során tartós élelmiszer-, gyermekjáték- és könyvcsomagokat jutatott el a rászorulók részére, de a munkatársak rendszeresen szerveznek használt, de még jó állapotú ruhagyűjtési akciót is, mely kezdeményezéssel a térség hátrányos helyzetű családjainak igyekeznek megkönnyíteni a mindennapjait.

Az évente több alkalommal, a Megyei Véradó Szolgálattal közösen megrendezett céges véradás sok évtizedes hagyományra tekint vissza a Társaságnál. A kollektíva tagjai között találunk közel 100 alkalommal vért adó kollégát is, de az újonnan érkező dolgozók is szívesen csatlakoznak a „jubiláló” önzetlen munkatársakhoz. Segítségük felbecsülhetetlen égési sérüléseknél, baleseteknél, műtétek alkalmával, de számtalan gyógyszeralapanyag elkészítésénél is. A vér a mai napig pótolhatatlan, a Társaságnál pedig hosszú évek óta nem lankad a véradók segíteni akarása.

Ezekhez a megmozdulásokhoz időről időre egyre több szociálisan érzékeny munkavállaló csatlakozik, éppen ezért az ÉRV. Zrt. a jövőben partnerségben, szakmai szervezetek koordinációs támogatásával kívánja folytatni az akciókat, bízva abban, hogy a segítség így még célirányosabban és gyorsabban eljut a rászorulókhoz.

A most aláírt együttműködési megállapodás kitér a véradási tevékenység, az adománygyűjtő és támogató programok további szervezésére, kiterjesztésére, de egyéb önkéntes, jótékonysági közösségi akciók lehetőségét is biztosítja.

A megállapodás sajtónyilvános aláírását követően Lőrinc Ákos úr, az ÉRV. Zrt. vezérigazgatója átadta a kollektíva által gyűjtött adományokat Grubert Roland úrnak, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezet megyei igazgatójának, illetve az együttműködés méltó nyitányaként egy nagyszabású társasági véradásra is sor került.

Jó ügyekért együtt! Jótékonyan! Hatékonyan! Mindez része annak a társasági küldetésnek, melynek értelmében az ÉRV Zrt. úgy látja el a régió felelős piacvezető víziközmű-szolgáltatói feladatait, hogy a minőségi szakmai tevékenység mellett aktívan részt vállal olyan kezdeményezésekben, melyek a jelen és a jövő generációinak életminőségén javíthatnak.