Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elfogták a férfit aki rálőtt egy vállalkozóra Vas megyében

2018-09-11 10:24:00

Elfogták azt a 23 éves Vas megyei fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn többször is rálőtt egy férfira a 8-as út mentén, Szemenye közelében - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

    Kazmar Enikő közölte: a meglőtt áldozat maga kért orvosi segítséget lőfegyver okozta sérülések miatt. 
    A nyomozás során kiderült, hogy a Fejér megyei férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy Szemenye melletti erdős területre hívta, de nem sokkal azután, hogy kiszállt a járművéből, lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, amelyek következtében életveszélyesen megsebesült, és a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek - ismertette.
    A rendőrség hétfő este Meggyeskovácsiban elfogta a feltételezett elkövetőt, aki ellen emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, és kezdeményezték letartóztatását.
    A 112press.hu értesülése szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi egy munkásokat szállító kisbuszban utazott, amikor feltartóztatták és elfogták a rendőrök.
    A meglőtt férfi sajtóértesülések szerint egy dísztárgyak készítésével is foglalkozó 62 éves Fejér megyei vállalkozó, aki feleségével együtt ment a találkozóra. A nő is az autóban ült, de nem sérült meg a lövöldözésben. 
    A sebesült vállalkozó az eset után egy közeli település orvosi rendelőjében saját maga kért segítséget ahol ellátták és értesítették a mentőket és a rendőrséget is. A férfit kórházba vitték, ahol megoperálták.