Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szijjártó: minősített hazugságok gyűjteménye a jelentés

2018-09-10 13:44:00

"Minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a Sargentini-jelentést újságírók előtt a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten.

    A jelentés méltatlan támadás Magyarország ellen, bosszúállási kísérlet, mert Magyarország megvédi határait, nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására - jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzátette, a mai Európai Parlamentben többségben vannak azok, akik az illegális bevándorlást pártolják.
    A külügyminiszter kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök kedden személyesen lesz jelen a jelentés vitáján, és meg fogja védeni Magyarországot.
    Szijjártó Péter kitért arra, hogy az Európai Néppárton belül is nagy vita folyik arról, hogyan kell megítélni a migráció kérdését. Elmondta: Magyarország "nagy energiákkal" vesz részt a vitában. 
    Kifejtette, bízik abban, hogy a jövőben, főként az európai parlamenti választások kampányában az Európai Néppárt az európai emberek akaratának megfelelően egy migrációval szembeni, az európai emberek biztonságát előtérbe helyező politikát képvisel majd.