Auguszta napja van. | 2024.03.29

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt

2018-09-06 12:24:00

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy szerb férfit, aki több mint öt kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2016 tavaszán.

    A táblabíróság kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 27 éves vádlottat.
    A férfi 2016. március 7-án Belgrádban megbízóival abban állapodott meg, hogy Magyarországon át Ausztriába utazik, és poggyászában eljuttat oda egy olyan küldeményt, amelyben kábítószer van.
    A vádlott március 10-én átvett egy hátizsákot, amelyben tizenkettő, zöld színű növényi anyagot tartalmazó, fekete fóliával borított csomag volt. Ezt a hátizsákot kellett volna átadnia Ausztriában.
    A férfi Belgrádban felszállt a menetrendszerűen Salzburgig közlekedő buszra, a hátizsákot - benne az illegális drogot tartalmazó 12 csomaggal - indulás előtt a sofőrnek átadta, aki azt "Milos Salzburg" címkével látta el, és elhelyezte a csomagtartóban. A busszal a vádlott Hercegszántónál érkezett Magyarországra. A vámvizsgálat során az útipoggyászt ellenőrizték, és hátizsákjában megtalálták a drogot, 5343 gramm marihuánát, amely hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 3,8-szerese volt.
    Kimutatták, hogy a vádlott az elfogása előtt fogyasztott illegális drogot.