Gedeon napja van. | 2024.03.28

Deutsch: ne költhessenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra

2018-08-30 19:19:00

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a 2019-es uniós költségvetéshez benyújtott módosító indítványa szerint a jövő évben 4,3 milliárd euróval emelné a regionális fejlesztési forrásokat. A képviselő  támogatja, hogy ne költsenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra.  A többi között ezt tartalmazza az a sajtóközlemény, amelyet Deutsch Tamás csütörtökön juttatott el az MTI-hez. 

    A képviselő  indítványa szerint az uniós tanács zárolná az illegális migráció kezeléséhez kapcsolódó, mintegy 460 millió euró kötelezettségvállalást és 94,5 millió euró kifizetést kitevő forrásokat, mert a tagállamok nem tudtak megállapodni az ehhez kapcsolódó kérdésekben.
    "Ez a tanácsi döntés teljes mértékben tükrözi a magyar érdekeket, így az Európai Parlamentben mindent meg fogunk tenni ezen álláspont megvédése érdekében" - fogalmazott.
    Deutsch Tamás elmondta azt is, hogy 2019-ben is rekord összegű kohéziós forrás kifizetése várható Magyarországon, ezért kiemelten fontos, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami számlák kiegyenlítésére.
    A teljes hétéves uniós pénzügyi kerettervet meghatározó szempont, hogy elkerülhető legyen a korábbi programok zárásánál felvetődött kifizetési krízis, amikor ugyanis a ciklus végére nem maradt elég forrás a költségvetésben. Ezzel a következő, 2020 után kezdődő uniós fejlesztési programok pénzei is biztosítva lennének - húzta alá a politikus.