Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egy évvel elhalasztják a Top Gun folytatásának bemutatóját

2018-08-30 18:55:00

A Top Gun: Maverick jövő júliusra tervezett bemutatóját egy évvel későbbre, 2020 júniusára halasztotta a Paramount filmstúdió - írta a BBC hírportálja.

    Az időt arra használják fel, hogy a film jelenetein új technológiákkal, új repülőgépekkel dolgozzanak - közölte a stúdió.
    A forgatás májusban kezdődött, Tom Cruise ebből az alkalomból a Twitteren közölt egy fotót magáról az amerikai légierő egyenruhájában, a háttérben egy repülővel, utalva arra, hogy ismét ő játssza Pete "Maverick" Mitchellt 32 évvel az első Top Gun bemutatása után. A kép alá azt írta: 1. nap.
    Az elmúlt hetekben egyre több szereplő nevét hozták nyilvánosságra: visszatér Val Kilmer, aki az eredeti filmben Tom "Iceman" Kazanski hadnagyot, Maverick riválisát alakította, Miles Teller játssza Maverick barátja, Goose fiát, szerepet kapott Jon Hamm és Ed Harris is.
    Tony Scott 1986-ban rendezte meg a Top Gun című akciófilmet, amely a nyolcvanas évek egyik nagy hatású mozija lett, és Cruise pályafutásának is fontos állomásává vált.
    A színész Pete 'Maverick' Mitchell pilótát alakította, aki bekerül a Top Gun-kiképzés válogatott legénységbe. Tenyérbemászó magabiztossága azonban megtörik, amikor barátja, Goose tragikus balesetet szenved egy gyakorlatozás közben, nem is akar többé repülni.
    A filmet Joseph Kosinski rendezi, aki 2013-ban ugyancsak Cruise-zal forgatta a Feledés című akció sci-fit.