Márk napja van. | 2024.04.25

Ötszázmilliós támogatást nyert el a PannErgy leányvállalata

2018-08-28 19:55:00

Mintegy 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a PannErgy Nyrt. leányvállalata, a DoverDrill Mélyfúró Kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop), és a pályázati konstrukció alapján további 250 millió forint kedvezményes kamatozású hitelhez is hozzájuthat - tette közzé a PannErgy kedden, a BÉT honlapján.

    A közlemény szerint a támogatásban részesülő, 1,250 milliárd forint összköltségű projekt eredményeképpen egy európai szinten is egyedülálló és hiánypótló technológiai eljárás jön létre, amellyel emelkedhet a geotermikus kutak élettartama, ezáltal jelentősen javulhat a geotermikus rendszerek fenntarthatósága.
    A fejlesztés révén optimálisabban lehet - gazdaságilag számszerűsíthető módon - kialakítani az új geotermikus kutakat, illetve üzemeltetni a már meglévőket. A társaság a pályázati projekt lezárását követően a megvalósuló technológiai fejlesztés nemzetközi értékesítését is tervezi - írta a társaság.
    A geotermikus energiatermelő rendszerek kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozó PannErgy nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (EU IFRS) szerinti nem konszolidált tavalyi adózott eredménye 74,4 millió forint volt, konszolidált mérleg szerint profitja pedig 487,9 millió forint.
    A PannErgy Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok záróára kedden 680 forint volt, 6 forinttal magasabb az előző záróárnál, az elmúlt egy évben a legmagasabb áruk 880 forint, a legalacsonyabb 436 forint volt.