Emma napja van. | 2024.04.19

Suzanne Vega-koncert lesz novemberben a MOMSportban

2018-08-27 11:16:00

Csaknem tíz év után ismét Suzanne Vega-koncert lesz Budapesten. A nyolcvanas-kilencvenes évek pop-rock színterének meghatározó amerikai dalszerző-előadója november 11-én a MOMSportban lép színpadra.

    Tavaly volt harminc éve, hogy megjelent a Solitude Standing című album, rajta olyan ma már klasszikusnak számító dalokkal, mint a Luka vagy a Tom's Diner. Ebből az alkalomból Suzanne Vega világ körüli turnéra indult, és a 31. évben Budapestre is elhozza ezeket a dalokat - olvasható a szervező GetCloser Concerts közösségi oldalán.
    Suzanne Vega a hetvenes évek végén tűnt fel egy szál gitárral New York folkklubjaiban. Bemutatkozó lemeze, amely a nevét viselte, 1985-ben jelent meg és szép siker lett, a világhírt azonban második albuma, a Solitude Standing hozta meg számára. Az előadó máig legsikeresebb anyaga több mint ötmillió példányban fogyott világszerte. Az énekesnő eddig kilenc stúdióalbumot készített, a legutóbbi, Lover, Beloved: Songs from an Evening with Carson McCullers című anyag 2016-ban jelent meg.
    Több alkalommal járt Budapesten, adott koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, zenélt Sting előtt a 2004-es Kapcsolat koncerten, a Müpában, legutóbb pedig 2009 júliusában a Gödör Klub teraszán lépett fel európai turnéja keretében.