Gedeon napja van. | 2024.03.28

Erdőtüzek miatt romlott a levegő minősége Kanadában

2018-08-23 14:45:00

Az erdőtüzek és a kedvezőtlen légmozgás miatt romlott a levegő minősége Kanada nyugati részén. Brit Kolumbia tartományban annyira nagy a légszennyezettség, hogy vetekszik a világ legrosszabb levegőjű városaival - adta hírül honlapján a The Weather Network szerdán.

    A kies erdőségeiről, nemzeti parkjairól és túraútvonalairól híres tartományban jelenleg több mint 500 helyszínen ég a növényzet. A füst helyenként olyan sűrű, hogy a napfény sem szűrődik át rajta. A kanadai média beszámolt arról, hogy a hét elején számos tűzoltót vezényeltek át a térségbe az ország keleti részén található Új-Skóciából.
    A NASA műholdfelvételein fehér réteg látható Kanada nyugati része fölött. A Twitteren több felhasználó számolt be arról, hogy alig lehet lélegezni a füsttől.
    Eközben a szél az eddig a Csendes-óceán felé húzódó füstfelhőt csütörtökön és pénteken újra visszatereli Brit Kolumbia déli, valamint az egyesült államokbeli Washington állam északi része fölé. Bár a hétvégén alacsonyabb, 17 fok körüli hőmérsékletre lehet csak számítani, mindössze csendes eső várható, ami nem könnyít a fulladozó nyugat-kanadaiak helyzetén - tudatta a The Weather Network.