Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Krones megérkezett Debrecenbe című virágkocsi kapta a fődíjat

2018-08-21 08:34:00

A nézők szavazatai alapján a 49. debreceni virágkarnevál legszebb virágkocsinak járó fődíját - a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású félmilliós serlegét - a Krones megérkezett Debrecenbe című virágkocsi kapta. (Szobrász Abai-Nagy István, virágdizájn Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus Bodó Imre, kivitelező Gulyás Tamás.)

    A virágkarnevál díszvendégeiből álló zsűri - a virágkompozíció kreatív megvalósításáért - különdíjat, Herendi plakettet adott a Continental Motiváló emberek - inspiráló kultúra című virágkocsijának. (Szobrász : Balogh László, virágdizájn: Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus: Bodó Imre, kivitelező: Gulyás Tamás).
    A legjobb magyar művészeti csoportnak járó díjat - a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét - a Debreceni Népi Együttesnek ítélte a zsűri.
    A közismert művészekből, közéleti személyiségekből álló zsűri a legjobb külföldi művészeti csoportnak egy külön díjat is kiosztott: a Herendi plakettet a Párizsi Utcakabaré francia társulat kapta.
    A díjakat este a Nagyerdei Stadionban tartott Karneváléj keretében Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adták át.
    A Karneváléjen kétezer szereplő lépett fel a stadionban, köztük a Dal sztárjai.
    A 49. debreceni virágkarnevál este tűzijátékkal és Kökény Attila-koncerttel fejeződik be a debreceni Nagyerdőben.