Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nagykoncerttel zárt a 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstábor 

2018-08-12 10:10:00

Több mint hatvan fiatal muzsikus és művésztanár adott számot a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola épületében megtartott nyári zenei táborban végzett munkájáról szombat este. A szólóktól a kamaraegyütteseken át a zenekari darabokig sokféle produkciót láthatott a közönség a csaknem két és félórás koncerten - közölték a szervezők az MTI-vel.

    A vasárnap záruló 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstáborban résztvevő 45 diák közül 15-en Farkaslakáról, 20-an pedig Oroszhegyről érkeztek. A fiatal zenészek délelőttönként főként zeneelmélettel foglalkoztak, délutánonként pedig a különböző formációknak megfelelő kamaraórákon, zenekari próbákkal és egyéni képzéseken vettek részt. 
    A közlemény szerint a Magyarországról érkezett zenepedagógusok tudásuk legjavát adták át a fiatal zenészeknek. 
    A szombati zárókoncerten fuvolisták, klarinétosok, szaxofonosok, trombitások, harsonások és tubások mutatták be frissen szerzett tudásukat a közönségnek. 
    A koncert végén a 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstábor szervezője, György Sándor köszönetet mondott a Bethlen Gábor Alapítvány anyagi támogatásáért, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és az Udvarhelyszék Egyesület segítségéért és kiemelte az anyaországból érkezett zenetanárok önkéntes munkáját - olvasható a közleményben.
    Lebanov József, a tábor egyik alapítója elmondta, hogy amikor a 2000-es évek elején Gergely Jánossal, a Palló Imre iskola egykori igazgatójával megálmodták a tábort, az volt a céljuk, hogy a Székelyudvarhelyen tanuló diákok zenei nevelését támogassák a kodályi alapelvekkel összhangban.