Emma napja van. | 2024.04.19

Zúzós éjszaka a 6. Kolorfesztiválon

2018-08-11 15:21:29

Több ezren tomboltak a miskolci Z!enemi és a Tankcsapda rockkoncertjére a Csónakázó-tónál a 6. Kolorfesztivál 10. napján.

Magyarország leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiváljának programjai ezúttal is a Kolor Kölyökszigeten kezdődtek, ahol a gyerekek együtt alkothattak az Izsó Miklós Képzőművészeti Körrel, és újrahasznosított anyagokból különféle tárgyakat is készíthettek. Ezen a délutánon elsőként Bolondóci Boldizsár interaktív zenés mesejátékát láthatták kicsik és nagyok, majd a Bóbita Zenekar varázsolta el a családokat. Az együttes több mint húsz évvel ezelőtt jött létre azért, hogy vidám műsorával aktív programot kínáljanak a közönségnek. A formáció mára már határon innen és túl is ismert és elismert.

A koncertek sorát a miskolci Z!enemi nyitotta a Csónakázó-tónál. A zenekar év elején mutatkozott be először a nagyközönségnek, a formáció tagjai igazi rockveteránok, hiszen mindannyian – ugyan más stílusban – már kipróbálták magukat több bandában is. Az együttes azt vallja: elsődleges a zenéjük mondanivalója, a tartalma és azoknak a problémáknak a megfogalmazása, ami sokakat érint itt Borsodban vagy akár az egész országban.

Őket a fesztivál visszatérő fellépője, a magyar rock vérkeringésében mintegy harminc éve jelen lévő Tankcsapda koncertje követte. A zenekar frontembere, Lukács László idén ünnepli 50. születésnapját, ez alkalomból még nyár elején turnézni indult a csapat. A tankerek nemcsak az országban, hanem külföldön is játszanak a jubileum jegyében.
A banda tagjai elmondták: gyakorlatilag folyamatosan róluk szólnak a hírek, a Metallica eljátszotta „A legjobb méreg” című számukat és Lukács Laci megkapta a debreceni közgyűléstől a Pro Urbe díjat is.
A Tankcsapda repertoárja igencsak színes volt, hiszen a legelső, korai időszaktól kezdve egészen napjainkig minden korszakból egy-egy dalt eljátszottak Kolorcity közönségének.